Haber

Egeli sağlıkçılar depremzedeler için yöresel lezzetlerden keşkek ve zerde pişiriyor.

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Muğla’dan Hatay’a gelen sağlık çalışanları, Ege’nin yöresel lezzetleri olan keşkek ve zerde yaparak depremzedelerin damaklarını şenlendiriyor.

Sağlık-Sen Muğla Şubesi mensupları gönüllü olarak geldikleri İskenderun Devlet Hastanesi’nde görev yapmaktadır.

Ramazan ayı nedeniyle depremzedeler için yemek pişirmek için kolları sıvayan meslektaşları ve sağlık çalışanları, Ege’nin yöresel lezzetleri olan keşkek ve zerde tatlısını pişirdi.

Üyeler, sadece acil servis hizmeti veren ve bahçesine sahra hastanesi kurulan İskenderun Devlet Hastanesi’nde hazırladıkları yemekleri sağlık çalışanlarına ve depremzedelere ikram ediyor.

“Güzel bir duygu”

Sağlık-Sen Muğla Şube Başkanı Özcan Çiçek, isteyerek bölgeye gitmek istediklerini belirtmeleri üzerine sendika genel merkezi tarafından İskenderun’a atandıklarını söyledi.

Ramazan münasebetiyle yemek pişirdiklerini belirten Çiçek, şunları söyledi:

“Burada ne yapabiliriz diye düşündüğümüzde keşkek ve zerde tatlısı gibi bölgemizin en sevilen tatlılarından yapmaya karar verdik. Tüm malzemelerimizi ve şefimizi Muğla’dan getirip ikramlarımızı iftar öncesi ve sonrası yapıyoruz. güzel bir duygu. Sadece sağlık çalışanları değil, vatandaşlar da gelip tadıyor. Hepsi mutlu görünüyor. Bu bizi mutlu ediyor. Böyle zamanlarda elimizden geldiğince katkıda bulunursak ne mutlu bize.”

Bu yemekleri ilk kez tadan depremzedelerden Hilal Duran, “İlk defa yedim ve çok beğendim. Çok güzel. Yöresel hırpalanmış pilavımız var ona çok benziyor. Bizimki salçalıydı çok lezzetliydi Muğla’ya sevgiler.” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu