Ekonomi

ASO Başkanı Ardıç: “Sektörün yenilenmiş bir vizyonla atılım yapmasına ihtiyacımız var”

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Seyit Ardıç, Türkiye’nin kendi elektrikli otomobilini üretebilir hale geldiğine işaret ederek, “Yenilenebilir enerji üretim tesislerini yaygınlaştırıp şebekeye entegre ediyoruz. Enerjinin depolanıp taşınabilir hale geldiği günümüz koşullarında Enerji sistemleri her zamankinden daha önemli, sektör yenilenmiş bir vizyona sahip. Atılım yapması için ona ihtiyacımız var” dedi.

ASO “Net Sıfır: 2050 Hedefleri Doğrultusunda Elektromekanik Endüstrisinin Geleceği” toplantısı ve paneli ASO’nun ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Toplantıya ASO Yürütme Konseyi Başkanı Seyit Ardıç, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Abdullah Tancan, Ankara Sanayi Odası üyeleri ve çeşitli firmalardan konuklar da katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan ASO Yönetim Kurulu Lideri Seyit Ardıç, elektromekanik branşın enerji ve elektrik altyapısı için ekipman üreten ve birçok imalat alanına iş sağlayan temel bir sanayi kolu olduğunu söyledi. Ardıç, elektrik alanındaki işlevi ve diğer sektörlerle olan temasları nedeniyle Türk elektromekanik sanayisinin ileriye taşınmasının önemine de dikkat çekti, bu da Türkiye’nin üretimine yayılan verimlilik artışı anlamına geliyor. Sektörün ürün bazında katma değerli üretiminin imalat sanayi ortalamasının üzerinde olduğunu belirten Ardıç, “2023 Ocak ayı verilerine göre ülkemizde ihracatın kilogram değeri 1,5 dolar civarında iken bu değer en düşükler arasında yer alıyor. Elektromekanik sanayinin çeşitli alt sektörlerinde 4 dolar 19 dolar.” Ankara’da üretim ve ihracat hacmi de artıyor. Ankara’da ihracatın kilogram maliyeti 8 doların üzerinde ve bu rakamın ülkemiz ve ilimiz imalat sanayi ortalama maliyetinin üzerinde olduğunu görüyoruz” dedi.

“Artık kendi elektrikli otomobilimizi üretiyoruz”

Üretim ve ulaşımın her alanında elektriğe ihtiyaç duyulduğunun bir gerçek olduğunu belirten ASO İcra Kurulu Başkanı Seyit Ardıç, elektrik enerjisinin günlük hayatın her alanına uygulandığını söyledi. Türkiye’nin kendi elektrikli otomobilini üretebilir hale geldiğini belirten Ardıç, “Yenilenebilir enerji üretim tesislerini yaygınlaştırıp şebekeye entegre ediyoruz. Enerji depolama ve taşınabilir enerji sistemlerinin her zamankinden daha önemli hale geldiği günümüz koşullarında, yenilenen bir vizyonla sektörde atılım yapmaktır.”

Türkiye’nin elektromekanik sanayisinin özellikle güç politikası çerçevesinde çok değerli bir rolü daha olduğuna işaret eden Ardıç, “Bildiğiniz gibi ülkemizde deprem oluşumu var. Üstelik küresel iklim değişikliği doğal afetlerin sıklığını ve şiddetini artırıyor. Bu gerçeklik, elektrik üretimi ve elektrik altyapısının doğal afetlere dayanıklı bir şekilde kurulmasını gerekli kılmaktadır” dedi.

“ASO olarak her zaman sizlerin ve üreticilerin yanında olmaya devam edeceğiz”

Yoğun bir değişim ve dönüşüm gündemiyle sektördeki iş hacminin geometrik olarak büyüdüğünü belirten Ardıç, “Dönüşüm süreçleri bazen sancılı oluyor. Ancak içinde fırsatlar da barındırıyor. Devletimizin ve iş dünyamızın uyumu sektör için çok değerli. Çağdaş dönüşümden yükselen başta KOBİ’ler olmak üzere şirketlerimizin fırsatları Ancak bu devletimizin desteği ile mümkün olacaktır.Bizler ASO olarak başarınıza katkı sağlamak için her zaman sizlerin ve üreticilerin yanında olmaya devam edeceğiz. hikayeler.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Abdullah Tancan açılış konuşmasında gelişen ekonomisi, artan nüfusu ve yükselen yaşam standartları ile Türkiye’nin her geçen gün daha fazla enerjiye ihtiyacı olduğunu belirtti. gösterdiğini söyledi. Tancan, “Ekonomimizin sürdürülebilir bir şekilde gelişip büyüyebilmesi ve dünyanın ilk 10 ekonomisi arasında yer alabilmesi için gerekli olan temel unsurlardan biri kesintisiz kalitede ve katlanılabilir maliyetle güçtür. artan enerji ihtiyacını, yerli ve yenilenebilir kaynaklarımızdan maksimum faydayı elde ederek öngörülebilir yapısını sağlamakta ve gücümüzü milli ve yerli teknolojilerle üretmeye yönelik çalışmalarımıza devam etmekteyiz.”

Tancan, net sıfır hedefine ulaşmak ve arz güvenliğini sağlamak açısından sadece yerli ve yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanılmasının yeterli olmadığına, burada kullanılan teknoloji ve bileşenlerin de değerli olduğuna işaret etti.

Toplantının ardından sürdürülebilir bir gelecek için şok ve elektrik yatırımları gerçeğinin tartışıldığı bir panel düzenlendi. Panelistlerin konuşmalarının ardından toplantı soru-cevap ve değerlendirme ile sona erdi. – ANKARA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu